Plasma Ilmanpuhdistus

Plasma ilmanpuhdistus

Plasma

 

joka tunnetaan aineen neljäntenä olomuotona, esiintyy laajalti kaikkialla maailmankaikkeudessa. Se muodostuu vapaista ioneista ja sähköisesti varatuista hiukkasista; sitä usein pidetään plasmatilana tai ylikaasumaisena. Plasma on erittäin hyvin sähköä johtava, ja sillä on kytkentävaikutus sähkömagneettisen kentän kanssa.

 

Tarkasti ottaen plasma on kaasumöhkäle, jolla on suuri liike- energia ja neutraali kaistateho. Se muuttuu suurienergisiksi radikaaleiksi, kun sähkömagneettisen kentän suuri liike vaikuttaa ulkoelektroneihin ja seurauksena elektronit irtoavat ytimestä.

Plasman vaikutukset

 

A. Kemiallinen vaikutus

Plasmassa olevan suuren energian vapaat radikaalit voivat helposti reagoida kemiallisesti vaarallisten aineiden kanssa, pilkkoen materiaalin vaarattomiksi epäorgaanisiksi aineiksi.

 

B. Biologinen vaikutus

Plasmalla on sterilointivaikutus siten, että suurienergiset elektronit tuhoavat bakteerien, virusten ja muiden mikro-organismien soluseinät.

 

C. Fyysinen vaikutus

Suuri määrä positiivisia ja negatiivisia ioneja törmää ilmassa oleviin hiukkasiin varaten hiukkaset sähköisesti. Varatut hiukkaset pakotetaan polymerisoitumaan ja ne saostuvat voimakkaan sähkömagneettisen kentän vaikutuksesta, minkä jälkeen aktiivihiilisuodatin kerää ne.

 


Steritech plasma-ilmanpuhdistus
p3
Plasma-ilmanpuhdistuslaitteen toimintaperiaate p4