Käyttökohteet

Kotitaloudet

k1

Sisäilman laatu heijastuu ennen pitkää talon asukkaiden terveydessä, eikä siitä kannata tinkiä. Epäpuhtaudet, joita sisäilmassa tavataan, ovat mm haitalliset bakteerit, mikrobit ja virukset.

Sairaalat

k2

Sairaalat, lääkäriasemat ja terveyskeskukset ovat paikkoja, joissa steriili huoneilma on äärimmäisen tärkeää. Sairaalabakteeri ja haitalliset mikrobit/virukset honeilmassa ovat todella suuri haaste.

Vanhainkodit

k3

Vanhainkotien ja hoivatalojen asiakkailla on tunnetusti heikompi vastustuskyky tarttuviin tauteihin ja suurin osa taudeista on huoneilmassa, jotka tarttuvat hengitysteitse.

Hotellit

k4

Vuonna 2014 tehty raportti paljastaa, että virukset ja bakteerit leviävät hotelleissa jo yhden yön vierailun aikana, Huffington Post kirjoittaa.Virukset leviävät usein niiden esineiden ja tavaroiden kautta, joita yöpyjät koskevat usein.

Apteekit

k6

Apteekki on paikka, jossa asioivat ihmiset kuuluvat ryhmään, jotka todennäköisimmin saattavat levittää tautia, joka johtuu bakteeri- tai virustartunnasta. Virukset ja bakteerit leviävät ilmaan uloshengityksen, puhumisen tai aivastelun ja yskimisen mukana.

Päiväkodit

k7

Suuri osa lasten saamista taudeista johtuu joko bakteeri- tai virustartunnasta. Kun flunssainen lapsi yskii, ilmaan sinkoaa paljon viruksia. Nämä virukset voivat tartuttaa flunssan muihin, samassa huoneessa oleviin lapsiin.

Eläinlääkärit

k8

Lemmikkieläimet altistuvat tarttuvaan tautiin eläinlääkärin vastaanotolla. Taudinaiheuttajia ovat bakteerit, virukset, loiset, alkueläimet, sienet, bakteeri- ja homemyrkyt.