Bakteeri-Info

Steritech -laitteet tuhoavat mm. seuraavat

Bakteerilaji

 

Pernarutto

 

Jäykkäkouristusbakteeri

 

Punatautibakteeri

 

Kolibakteeri

 

Stafylokokki

 

Tuberkuloosi

 

Viruslaji

 

Influenssa

 

Polio

 

Hepatiitti B

 

Bakteriofagit

 

Sieni-itiöt

 

Aspergillus niger -home

 

Mucor -homesienet

 

Penicillium -homesieni

Levälaji

 

Sinilevä

 

Sukkulamatojen munat

 

Viherlevä

Alkueläintaudit

 

Ihon valkotäpläisyys

 

Tarttuva haimakuoliotauti

 

Virus verenvuototauti

 

 

Homeen, allergeenien, muiden mikrobien ja kemiallisten epäpuhtauksien vähentäminen sisäilmasta on kasvava haaste ja kansantaloudellinen menoerä. Teollistuneiden maiden ihmiset viettävät jopa 90 prosenttia elämästään sisällä.

 

Olemme jatkuvasti altistuneet pieneliöille kotona, työpaikoilla, koulussa ja sairaaloissa. Sisäilman parantamisratkaisujen löytämiseksi rakennuksia olisi tarkasteltava monimutkaisina ekosysteemeinä, joissa asustaa miljardeja mikrobeja.

 

Jopa puhtain koti on täynnä pieneliöitä. Kuutiometrissä sisäilmaa on noin 10 miljoonaa bakteeria, jotka ajan myötä laskeutuvat lattialle, pöydille, seinille ja muille kodin pinnoille. Astuessaan huoneeseen ihmiset ja lemmikit pölläyttävät mikrobit jälleen ilmaan, samalla kun ihosta varisee hiukkasia joka askeleella.

 

Sisäilmaa ei ole totuttu ajattelemaan ekologisena ympäristönä, koska emme näe mikroskooppista eliöstöä ja viruksia. Siitä huolimatta hengitämme miljoonia mikrobeja koko ajan. Ilman mikrobeilla on suora yhteys esimerkiksi astmaan, allergioihin ja moniin muihin hengityselinten sairauksiin.

 

USA:n Oregonissa sijaitsevan yliopistollisen biologian ja rakennetun ympäristön keskuksen (BioBE) tekemän kartoituksen perusteella sisä- ja ulkoilman bakteerikanta on osoittautunut lähes täysin erilaiseksi. Ulkoilman bakteerit ovat pääosin peräisin maaperästä, vedestä ja kasvien pinnoilta. Sen sijaan sisäilman pieneliöstö koostuu lähes yksinomaan ihmisen bakteereista, joita varisee ihosta ja hiuksista sekä leviää ilmaan pisaroina.

 

Sisäilmassa ihmisiä sairastuttavat mikrobit, homeet, hiivat, bakteerit, allergeenit ja toksiinit, polttoperäiset pienhiukkaset jne. Yleisin sisäilmaongelma on huonosti toimiva ilmanvaihto ja epäpuhtaat IV-putket ja tuloilman suodattimet.